Στους δρόμους όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» (Εικόνες)

Στις γειτονιές αλλά και στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 14/10 οι άνδρες και οι γυναίκες του Δήμου Αθηναίων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Με την κινητοποίηση αυτή υλοποιείται το σχέδιο της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αθηναίων, το οποίο ενεργοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία Μπάλλος και όπου είναι δυνατόν να προληφθούν μεγαλύτερα.

Ο Δήμος Αθηναίων τέθηκε σε συναγερμό και σε πλήρη συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της περιουσιών των δημοτών της πόλης.

Τα τεχνικά συνεργεία του δήμου, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στις υπηρεσίες πρασίνου, στον ηλεκτροφωτισμό, στις δομές αστέγων, στο καταφύγιο των αδέσποτων, βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και θα παραμείνουν για όσο διάστημα διαρκεί το φαινόμενο.

Αναλυτικά:

Η Διεύθυνση Οδοποιίας του Δήμου επιχειρεί με 12 βαριά μηχανήματα έργου τα οποία απομακρύνουν φερτά υλικά από διάφορα σημεία της πόλης. Στα μηχανήματα έργου συμπεριλαμβάνονται και τρία αποφρακτικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την άντληση υδάτων από το οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, συνεργεία ελέγχουν και επανατοποθετούν όπου απαιτείται, τα καλύμματα του δικτύου αποχέτευσης, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα όπου εκτινάσσονται από την πίεση του δικτύου, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια οδηγών και οχημάτων.

Η Διεύθυνση Πρασίνου επιχείρησε και απομάκρυνε περισσότερα από 25 δέντρα ή κλαδιά που έπεσαν λόγω των ακραίων φαινομένων.

Στους δρόμους βρίσκεται ολόκληρη η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, κλείνουν σημεία του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν επικινδυνότητα και δίνουν οδηγίες για ασφαλή διέλευση.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού του Δήμου σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ φρόντισε να ανάψουν από νωρίς το μεσημέρι τα φώτα της πόλης, ώστε να είναι καλύτερη η ορατότητα στους δρόμους για την ασφάλεια των μέσων μαζικής συγκοινωνίας και των ΙΧ.

Τέλος, σύσσωμη η ομάδα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται σε επιφυλακή, καθαρίζοντας και απομακρύνοντας φερτά υλικά που φράζουν τα φρεάτια απορροής ομβρίων.

Ανοιχτές οι λέσχες φιλίας – Στους δρόμους επί 24ώρο οι streetworkers για τους αστέγους

Για την παραμονή συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, από σήμερα και έως και το πρωί του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2021 λειτουργούν εκτάκτως οι εξής χώροι:

· Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου: Μαμούρη 22 και Δύμης, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2108223946

· Λέσχη Φιλίας Πανόρμου: Πανόρμου και Βαθέος 25, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106459890.

Σε περίπτωση που απαιτηθεί η λειτουργία των χώρων θα παραταθεί.

Για την φιλοξενία αστέγων, το Πολυδύναμο Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων (επί της οδού Αχαρνών 3), δέχεται επί εικοσιτετράωρου βάσεως άστεγους συμπολίτες μας.

Επιπλέον παρέχεται εικοσιτετράωρη βοήθεια και ενημέρωση επί του πεδίου, του άστεγου πληθυσμού, μέσω των ομάδων επιτόπιας παρέμβασης (streetwork) της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Κλειστοί αύριο οι Βρεφονηπιακοί-Παιδικοί Σταθμοί της Αθήνας

Με απόφαση της δημοτικής αρχής αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αθήνας, ενώ μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής δεν θα λειτουργήσουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Τηλέφωνα επείγουσας ανάγκης στον Δήμο Αθηναίων

1595 & 2105277000

Στο Δήμο Αθηναίων λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, το οποίο καταγράφει αιτήματα και τα δρομολογεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παρακαλούνται θερμά οι συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να εφαρμόζουν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.