Τέλος εποχής για την Eπιτροπή εμπειρογνωμόνων- Πώς θα αντικατασταθεί

Τέλος εποχής για την Eπιτροπή εμπειρογνωμόνων, όπως ήταν δομημένη μέχρι σήμερα, καθώς η σε αλλαγές προχωρά η κυβέρνηση  τόσο στη δομή και όσο  τη λειτουργία της επιτροπής που μας συνόδευσε, γνωμοδοτώντας καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, επιθυμώντας να δημιουργήσει ένα και ευέλικτο σχήμα, δίνοντας έτσι σήμα σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το νέο σχήμα θα είναι επταμελές, ενώ μέχρι σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αριθμεί 33 μέλη.

Οι 7 επιστήμονες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας, και θα διατηρήσει το συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, ενώ είναι δεδομένη η κυβερνητική απόφαση για να μην υπάρξει νέο lockdown. Όπως εκτιμούν αξιωματούχοι πλέον έχουμε περάσει στην επόμενη φάση της πανδημίας και οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.