Δύσκολες ώρες για το Αρκαλοχώρι - Σε σκηνές θα περάσουν τη νύχτα οι κάτοικοι (Εικόνες)

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μεγάλη επιχείρηση εγκατάστασης σκηνών στις οποίες θα διανυκτερεύσουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου που αδυνατούν να μείνουν στα σπίτια τους, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτά από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ένοπλες δυνάμεις, εθελοντές και μέλη του Ερυθρού Σταυρού προχωρούν στην εγκατάσταση των σκηνών στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, ενώ ήδη συγκεντρώνονται και οι κάτοικοι της περιοχής που θα φιλοξενηθούν στον πρόχειρο καταυλισμό.

Τις εργασίες επιθεωρεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή από νωρίς το μεσημέρι.

Δύσκολη η νύχτα στο Αρκαλοχώρι - Δείτε βίντεο από το Εκθεσιακό Κέντρο

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και σε οικισμούς του δήμου Μίνωα Πεδιάδας, όπου σε ανοιχτούς χώρους εγκαθίστανται σκηνές για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους χωρίς αυτοί να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές.

σκηνές

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, αύριο αναμένονται περισσότεροι από 40 μηχανικοί να μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, στο σημείο θα χτιστούν 80 σκηνές, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 10 άτομα. Είκοσι σκηνές θα διατεθούν σε κοντινά χωριά για όσους κατοίκους θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους, ενώ, όπως έγινε γνωστό, έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μπορούν να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Θα κάνουμε την προσπάθεια, απόψε, να φιλοξενήσουμε σε σκηνές και σε ξενοδοχεία μέχρι 2.500 ανθρώπους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Αύριο, αναμένεται περισσότεροι από 40 μηχανικοί να μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

σκηνές

ΕΛ.ΑΣ.: Αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης

Η ΕΛ.ΑΣ., με διαταγή του αρχηγού της, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, έχει λάβει από την πρώτη στιγμή αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της.

«Για τον σκοπό αυτό, η διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διαθέτει ανά 8ωρο, 24 περιπολίες με 46 αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα-Πεδιάδας, ενώ στους λοιπούς δήμους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου διατίθενται επιπλέον, ανά 8ωρο, 22 περιπολίες με 44 αστυνομικούς. Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων».