Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου (Εικόνες, Video)

Σε εξέλιξη βρίσκονται πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων για τα τρία χρόνια από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος.

Με κεντρικό σύνθημα «Στις 20 Οκτώβρη θα είμαστε όλα εκεί. Η Zackie ζει τσακίστε τους ναζί» συλλογικότητες και οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας καθώς και φεμινιστικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Γλάδστωνος, έξω από το σημείο όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο Ζακ Κωστόπουλος, αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα και στις 19:00 ξεκίνησε πορεία προς το Σύνταγμα.

5381062

«Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. Η οργή μας για την ατιμωρησία, για το ρατσιστικό τους μίσος, για τις προσπάθειες συγκάλυψης, για την τρίχρονη, δυσανάλογη καθυστέρηση παραμένει και όσο περνάει ο καιρός θεριεύει», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει διακοπεί.

Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και διασχίζει τις οδούς Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή για να ανεβεί την πλατεία Αριστοτέλους και να καταλήξει στην αφετηρία.

poreia_zak

πορεια-ζακ6-768x526