Έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς-Καταγγελίες και για άλλες περιοχές

Την διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά πιστοποιητικά στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας αλλά και τις προεκτάσεις της ανέλαβε η Διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων έχει αναλάβει τόσο την υπόθεση της Καρδίτσας, για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που χορηγούσε διοικητική υπάλληλος στο κέντρο Υγείας Παλαμά, όσο και αυτή της νοσηλεύτριας του νοσοκομείου Κοζάνης που φέρεται να είχε εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό εικονικά στο κέντρο της Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται, ότι το ζήτημα με τα εικονικά πιστοποιητικά προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου εισαγγελίας εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος διέταξε ποινική προκαταρκτική εξέταση για το θέμα. Αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, μια από τις πτυχές της υπόθεσης αυτής είναι η φιλική και οικογενειακή διάσταση καθώς η συγκεκριμένη διοικητική υπάλληλος φαίνεται ότι είναι μέλος μιας πολύτεκνης οικογένειας και περισσότερα από 33 εικονικά πιστοποιητικά φαίνεται ότι ανήκουν σε φίλους, συγγενείς και μέλη της οικογένειας της.

Στην περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της σε βαθμό κακουργήματος για την παράβαση των διατάξεων της διάδοσης του κορωνοιού αυτό θα προκαλέσει την άρση τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει οικονομική συναλλαγή μεταξύ της ίδιας και αυτών που παρέλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά.

Την ίδια στιγμή δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που παίρνουν το θέμα αψήφιστα όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για το κοινωνικό σύνολο, και δεν διστάζουν να το παραδεχθούν και δημοσίως.

Έρευνες για πλαστά πιστοποιητικά στην Καβάλα

Δέκα πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στην διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά στην Ικαρία

Παράλληλα, σε καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Mega.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό. «Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός» ανέφερε.

«Μαϊμού» τεστ στη Σαντορίνη

Mίια ακόμη υπόθεση που διερευνάται είναι από τη Σαντορίνη. Γιατρός στο νοσοκομείο Θήρας, καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Με επιστολή που απέστειλε στις 3 Αυγούστου η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30, ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00.

Η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.