Τουριστικό σκάφος με 17 επιβαίνοντες βυθίστηκε στη Μήλο - Επιχείρηση διάσωσης

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης 12 Αυγούστου 2021, στο Λιμενικό Σώμα, καθώς βυθίστηκε τουριστικό σκάφος με 17 επιβαίνοντες στα ανοιχτά της Μήλου. Βορειοδυτικά συγκεκριμένα. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 18 ναυαγούς σε θαλαμηγό, ή ιστιοφόρο. Τελικά πρόκειται για θαλαμηγό, με 17 επιβαίνοντες ναυαγούς και όλοι είναι εκδρομείς ελληνικής υπηκοότητας.

Πυρκαγιά σε τουριστικό σκάφος μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας - Boat & Fishing

Όλοι οι επιβαίνοντες και οι 17 βρέθηκαν στη θάλασσα. Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, με συμμετοχή και δύο ελικοπτέρων, βρίσκεται  σε εξέλιξη. Το Λιμενικό έχει στήσει την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, με τους ανέμους να πνέουν από 4 ως 5 μποφόρ.

Όλοι οι επιβαίνοντες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρίσκονται στη θάλασσα.

Στο σημείο σπεύδουν τρία πλωτά του Λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το σημείο είναι επικίνδυνο, με τους ανέμους να εντείνονται στο σημείο, στα 7 μποφόρ. Πρόκειται για το σημείο του ναυαγίου του επιβατηγού Ηράκλειο το 1966, ανάμεσα στις νησίδες Αντίμηλο και Φαλκονέρα, στα 16 ναυτικά  μίλια βορειοδυτικά της νήσου Μήλος.

 

Εικόνες αρχείου