Καίγονται οι τάφοι στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι (Video)

Στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι, εισέβαλαν οι φλόγες από νωρίς το απόγευμα, το υπέροχο δασύλλιο του χώρου που μάλιστα αναπλάθεται καίγεται και πλέον η φωτιά καίει τους τάφους της πρώην βασιλικής οικογένειας.

Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Καίγονται οι βασιλικοί τάφοι στο Τατόι... | Ελλάδα Ειδήσεις

Όπως μετέδωσε το Mega, έχει εισβάλει στο εσωτερικό των κτημάτων και οι φλόγες έχουν φτάσει στους τάφους. Η πυρκαγιά έχει αφήσει ανέπαφη εκκλησία και μαυσωλείο, προς το παρόν. Κοντά στο βασιλικό κοιμητήριο όμως υπάρχουν και πακεταρισμένα τιμαλφή και ιστορικά κειμήλια, από την εποχή της βασιλείας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά έκαιγε μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και κοντά σε κοντέινερ που βρίσκονται πολύτιμα αντικείμενα. Συνολικά στα πρώην βασιλικά κτήματα υπάρχουν τολ έκτασης 1.600 τετραγωνικών με πραγματικούς θησαυρούς: έγγραφα, φωτογραφίες, έργα τέχνης, ρούχα, σερβίτσια, βιβλία, έπιπλα, κοσμήματα, αλλά και οι σημαντικότατες βασιλικές άμαξες που ήρθαν στο φως πριν από περίπου έναν χρόνο, καθώς και τα ιστορικά αυτοκίνητα και οι βασιλικές άμαξες.

Φωτιά στο Τατόι: Οι φλόγες στους βασιλικούς τάφους- Μάχη για τα... | Ελλάδα Ειδήσεις

Στο Τατόι, βρέθηκαν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο πρωθυπουργός μετέβη στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.