Δραματική νύχτα: Η φωτιά πέρασε την εθνική οδό - Καίγονται εργοστάσια - Σε πύρινο κλοιό η Αττική (Video)

Αντιπυρικά αναχώματα στήνει ο στρατός. Πυροσβέστες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Δραματική είναι η νύχτα για την Αττική, καθώς η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στους πρόποδες της Πάρνηθας και τη Βαρυμπόμπη, αφού κατέκαψε την Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.

Οι εστίες φωτιάς είναι διάσπαρτες, ενώ δυστυχώς ο αέρας έχει δυναμώσει. Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες επιχειρούν τείχος προστασίας, αλλά οι φλόγες προσπέρασαν.

Η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό στον Άγιο Στέφανο

Η πύρινη λαίλαπα έχει μπει μέσα στον προαύλιο χώρο εργοστασίου βιομηχανίας γάλακτος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Στις Αφίδνες καίγονται σπίτια, ενώ πολλά κινδυνεύουν άμεσα να έχουν ίδια τύχη και στον Άγιο Στέφανο, περιοχές που μαζί με το Πολυδένδρι, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν και που εκκενώνονται πόρτα – πόρτα πλέον, εάν χρειαστεί.

Οι σπίθες της φωτιάς αιωρούνται ψηλά στον αέρα και πέρασαν το οδόστρωμα, όπως είναι ξεκάθαρα εμφανές στο video που ακολουθεί και που αναδημοσιεύουμε από το iefimerida.gr.


Σύμφωνα με ρεπόρτερς της ΕΡΤ ακούγονται και εκρήξεις στην περιοχή. Ο στρατός δημιουργεί αντιπυρικά αναχώματα από την άλλη πλευρά της εθνικής οδού, προς τον Άγιο Στέφανο και το Καπανδρίτι, απέναντι ακριβώς από τα διόδια Αφιδνών.

Δύο βαριά εγκαυματίες εθελοντές δασοπυροσβέστες, που εκτός από τα βαθιά εγκαύματα αντιμετωπίζουν και σοβαρά αναπνευστικά, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν σε ΜΕΘ και να διασωληνωθούν. Ένας δε, παλεύοντας να σώσει ένα σπίτι γλίστρησε στα νερά και τα χαλάσματα και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του, στις 21:00 προειδοποίησε ότι η νύχτα είναι εξόχως απειλητική, ενώ για την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ενίσχυση των ανέμων στην Αττική έως και 8 μποφόρ.

Ο πρωθυπουργός προεδρεύει από τις 22:30 σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, ενώ είναι σαφές πως έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη νύχτα με την Αττική σε πύρινο κλοιό.