Συναγερμός για διακοπές ρεύματος στην Αττική-Εκτός λειτουργίας δύο κρίσιμα κυκλώματα του ΑΔΜΗΕ λόγω πυρκαγιάς

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας και η οποία αυτή την ώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη. Πλέον τα πύρινα μέτωπα έχουν ενωθεί και καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Μάλιστα, δύο μεγάλα κυκλώματα του ΑΔΜΗΕ στον Άγιο Στέφανο τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω της μεγάλης φωτιάς και ενόψει αυτής της εξέλιξης αναμένονται διακοπές ρεύματος σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Η έκτακτη ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ:

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή βόρεια του Κρυονερίου έχει θέσει εκτός λειτουργίας δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στέφανου, μια από τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική. Η σοβαρότητα της επίπτωσης στο Σύστημα εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση που θα λάβει η πυρκαγιά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει εκπονήσει σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ προληπτικό σχέδιο άμυνας του Συστήματος Μεταφοράς το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες κυλιόμενες περικοπές καταναλωτών για τις οποίες θα εκδοθεί έγκαιρη ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απολύτως απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας και των υποδομών του Συστήματος και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.