Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Στον ανακριτή σήμερα ο 30χρονος-«Κλειδί» το ιατροδικαστικό πόρισμα για τις τελευταίες ώρες της Γαρυφαλλιάς

Απαντήσεις οι οποίες θα ρίξουν «φως» στο θρίλερ της Φολεγάνδρου, τη δολοφονία δηλαδή της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της, αναμένεται να λάβουν σύντομα οι αρχές, καθώς σήμερα ο κατηγορούμενος θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή προκειμένου είτε να απολογηθεί είτε να ζητήσει προθεσμία για να ετοιμάσει αυτά τα οποία έχει σκοπό να πει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος μιλώντας στο naxostimes.gr εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης κοπέλας, τόσο από τον ίδιο όσο και από την οικογένεια του δράστη.

«Θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της άμοιρης Γαρυφαλλιάς από εμένα προσωπικά αλλά κυρίως από την οικογένεια του κατηγορούμενου, η οποία είναι κυριολεκτικώς συντετριμμένη και μου έδωσαν εντολή να συνδράμω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μιας υπόθεσης τραγικής, με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο. Η αλήθεια είναι κάθαρση για τον δράστη και δικαίωση για τη μνήμη του θύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του 30χρονου.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα θα «φωτίσει» τα σκοτεινά σημεία του εγκλήματος

Καθοριστικής σημασίας για να πέσει «φως» στα σκοτεινά σημεία του εγκλήματος, τις συνθήκες δηλαδή κάτω από τις οποίες τελέστηκε, είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή. Μέσω αυτού, θα διευκρινιστεί ο ακριβής χρόνος που έγιναν αυτά τα χτυπήματα, αν δηλαδή προκλήθηκαν από την πτώση της στα βράχια όταν την έσπρωξε ο καθ΄ ομολογία δολοφόνος της ή πριν από αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τo ertnews.gr, ο ιατροδικαστής αναμένει φωτογραφίες από τα βράχια, το σημείο δηλαδή που έσπρωξε ο καθ’ όμολογίαν δολοφόνος, την 26χρονη, στη Φολέγανδρο, προκειμένου να τις συσχετίσει με φωτογραφίες της σορού της, καθώς και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ιατροδικαστική εξέταση και το περιεχόμενό της, έχει πολύ μεγάλη σημασία η εξέταση των στοιχείων του DNA, των αποτυπωμάτων, των αντιδράσεων πριν και μετά» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξης Κούγιας, ενώ μιλώντας στον ANT1 εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τα λεγόμενα του καθ΄ομολογία δράστη, καθώς όπως είπε μπορεί να συμβουλεύτηκε δικηγόρο μέχρι να συλληφθεί.

«Αντιμετωπίζω με επιφυλάξεις όσα λέει ο καθ’ομολογίαν δράστης. Έχει προηγηθεί μία εξαφάνισή του πολλών ωρών πριν την σύλληψή του. Σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε να έχει συμβουλευθεί κάποιον συνάδελφό μου για το πώς να κινηθεί ή να αποκρύψει στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.