Αυστηροποιούνται τα μέτρα στις κατασκηνώσεις-Πώς θα γίνεται η είσοδος των παιδιών

Αυστηρότερα μέτρα για τις παιδικές κατασκηνώσεις αναμένεται να εισηγηθεί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να αξιολογήσει τον επιδημιολογικό χάρτη ανά περιοχή και να συζητήσει την επικαιροποίηση κάποιων πρωτοκόλλων που αφορούν κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Επιτροπή θα εισηγηθεί την είσοδο σε κατασκηνώσεις μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή Rapid τεστ και όχι με self test που ισχύει σήμερα, ενώ κατά την παραμονή των κατασκηνωτών θα διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι με self test, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο ο πλήρης έλεγχος.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ παιδιών και εργαζομένων σε πολλές κατασκηνώσεις της χώρας μας, μεταξύ των οποίων σε Χανιά, Καπανδρίτι και Χαλκιδική.

Πολλοί γονείς εξέφρασαν τον φόβο τους για την υγεία των παιδιών τους, ενώ δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που έκαναν λόγο για ανεπαρκή υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επισημαίνεται ότι αυστηροί έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει στα λιμάνια από το Λιμενικό Σώμα και στα καταστήματα εστίασης στα νησιά από την Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα, μέσα στη μέρα, αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην εστίαση και την ψυχαγωγία.