«Κλείδωσαν» οι αποφάσεις: 'Έξω ως τη 01:30, μουσική στην εστίαση & γάμοι με 300 καλεσμένους

Το πράσινο φως, έδωσε στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών, ώστε να προχωρήσει σε νέα άρση των μέτρων που ισχύουν για την ανάσχεση της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού,  όπως η επέκταση του ωραρίου, η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και η αύξηση – έκπληξη των καλεσμένων στις δεξιώσεις, γάμων και βαφτίσεων, το όριο για τις οποίες τριπλασιάζεται και έτσι από 100, που ίσχυε ως σήμερα, ανεβαίνει στους 300!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το iefimerida.grm, οι λοιμωξιολόγοι στην εισήγησή τους προς την κυβέρνηση λένε «ναι» στη μείωση της διάρκειας του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα ξεκινάει 01:30 και θα ολοκληρώνεται στις 05:00.

Παράλληλα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ξανακουστεί μουσική, καθώς και σε αυτό οι λοιμωξιολόγο ήταν θετικοί. Παράλληλα από τον Ιούλιοθα αυξηθεί και το όριο τον παρευρισκομένων σε εκδηλώσεις, όπως τα γαμήλια γλέντια, καθώς από 100 άτομα που είναι τώρα οι αριθμός, θα ανέβει στα 300.

Τέλος από τον επόμενο μήνα αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά και τα νυχτερινά κέντρα με αυστηρά μέτρα όμως για τον κορωνοϊό.

Τις ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων θα τις κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στις 7 το απόγευμα  σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα, που τις Τετάρτες γίνεται από το Υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.