Στις 19:00 από τον Ν. Χαρδαλιά, οι ανακοινώσεις για ωράριο κυκλοφορίας & μουσική

Στις 7 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, καθώς οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, που συνεδριάζει επ’ αυτού, είναι πλέον ειλημμένες.

Έτσι η τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, που γίνεται κάθε Τετάρτη, θα γίνει σήμερα και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίας θα κάνει και τις ανακοινώσεις των εν λόγω αποφάσεων.

31.3.2021 : Ανακοινώσεις Κικίλια - Χαρδαλιά για την χαλάρωση των μέτρων - Νομοθετική Επικαιρότητα

Στην ενημέρωση των 19:00 σήμερα, αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για το ωράριο κυκλοφορίας και την μουσική στην εστίαση καθώς σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας, η πλήρης κατάργησή του αναμένεται αργότερα, στο τέλος του μήνα-αρχές του επόμενου, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει κατά μία ώρα πιο ελαστικό. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον από τη 01:30 τη νύχτα και όχι από τις 12:30.

Τέλος, αναμένεται να ανακοινωθούν νέες οδηγίες για τις δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων, με το επιτρεπόμενο όριο καλεσμένων να διπλασιάζεται από τους 100 στους 200. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Χαλάρωση lockdown: Στο... αθόρυβο προς το παρόν η μουσική στην εστίαση - CNN.gr

Unmute στην Εστίαση από αυτό κιόλας, το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Όσο για την εστίαση βγαίνει πλέον από το mute, με την επιτροπή των ειδικών να δίνει το πράσινο φως και για την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, με όρους που θα αναπτύξει ο κ. Χαραδαλίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης απόψε.

Η πολυ-αναμενόμενη απόφαση θα εφαρμοστεί από το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουνίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης κατάργησης του ωραρίου κυκλοφορίας. «Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή περιμένουμε την εισήγηση της για τη διεύρυνση του ωραρίου και της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους», υπενθύμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Αριστοτελία Πελώνη.

«Νομίζω πρέπει να συζητάμε για διεύρυνση, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία» ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.