Εγκαταλείπει για πάντα τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά ο σύζυγος της Καρολάιν-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες

Tη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, τον τόπο δηλαδή όπου τελέστηκε το ειδεχθές έγκλημα θύμα του οποίου υπήρξε η 20χρονη Καρολάιν, εγκαταλείπει για πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος σύζυγός της.

Σύμφωνα με το Mega ο 32χρονος πιλότος έχει πάρει την οριστική απόφαση να  ζήσει αλλού μαζί με το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι του, ενώ πολύ σύντομα θα αδειάσει τον χώρο, όπου έζησε εφιαλτικές στιγμές, και θα τον αφήσει πίσω του για πάντα.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες φαίνεται να βρίσκονται στο σημείο μηδέν, καθώς τα ευρήματα που υπάρχουν είναι πολύ λίγα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο και «το ΒΗΜΑ», τα μοναδικά ευρήματα στα χέρια των επιστημόνων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ είναι ένα αποτύπωμα άσχετου αλλοδαπού εργάτη κι ένα πελματικό εντύπωμα του 32χρονου πιλότου στην κολλητική ταινία με την οποία είχε δεθεί στο πρόσωπο, στο σώμα και στα πόδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χαρακτηριστικό είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένα αξιοποιήσιμο δείγμα DNA στα δάκτυλα και στα νύχια της 20χρονης Καρολάιν, παρότι, σύμφωνα με τις  περιγραφές του συζύγου της, η 20χρονη μητέρα πάλεψε με τον δολοφόνο της.

Σημειώνεται ότι δείγματα γενετικού υλικού αναζητούνται σε 10 με 20 αντικείμενα και εντοπισμένους χώρους που υπολογίζεται ότι άγγιξαν ή κινήθηκαν οι δράστες κι όχι σε όλη την κατοικία.

Η βάση DNA των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ έχει πλέον σήμερα τους γενετικούς τύπους 18.500 ατόμων, ενώ υπάρχει κι ένα ζωτικής σημασίας αρχείο με 21.000 «ορφανά» δείγματα DNA που έχουν εντοπιστεί σε τόπους εγκληματικών επιθέσεων, βομβιστικών ενεργειών κλπ.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σχεδόν όλοι οι δράστες σοβαρών εγκληματικών ενεργειών την τελευταία δεκαετία έχουν δώσει δείγματα γενετικού υλικού κι έχουν καταγραφεί.

Ανάμεσά τους και το παράθυρο από το οποίο μπήκαν και βγήκαν από το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το παράθυρο δεν είχε ίχνη παραβίασης, ούτε γυαλιά ήταν σπασμένα κάτω, ούτε το τελάρο είχε ίχνη από κατσαβίδι. Ήταν βγαλμένο και ακουμπισμένο στο πάτωμα, στη μέση του δωματίου στο υπόγειο και γύρω υπήρχαν διάσπαρτες πεταμένες βίδες.