Μπήκε στη φυλακή διότι δεν φορούσε μάσκα και δηλώνει ότι δεν θα τη χρησιμοποιεί (Video)

Οδηγός νταλίκας, ο οποίος βρέθηκε στη φυλακή γιατί αρνούνταν να φορέσει μάσκα, δεν φαίνεται να κάνει πίσω στις απόψεις του ακόμα και τώρα που αποφυλακίστηκε.

Μιλώντας μάλιστα σήμερα στην κάμερα του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να μην φοράει μάσκα.

«Αρνήθηκα να βάλω μάσκα μέσα στο περιπολικό. Εκεί την έβαλα κάτω από τη μύτη και δεν το δέχτηκαν. Μου λένε θα την βάλεις κανονικά και λέω κανονικά δεν μπορώ να τη φορέσω και πήγα με τα πόδια στο αστυνομικό τμήμα.

Οι περισσότεροι φοράνε μάσκα, οπότε καλύπτονται, άρα, γιατί να φορέσω μάσκα εγώ», ανέφερε ο οδηγός.

Υπενθυμίζεται ότι στη φυλακή εξέτισε τα 2/3 της συνολικής ποινής των 60 ημερών που του επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Σερρών, ο 37χρονος οδηγός νταλίκας, επειδή δεν φορούσε μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, με ειδική αιτιολογία, το δικαστήριο, αφού τον έκρινε ένοχο για παραβίαση των μέτρων αποτροπής μολυσματικών ασθενειών, διέταξε ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να εκτίσει στη φυλακή 40 μέρες, ενώ το υπόλοιπο της ποινής (20 μέρες) αποφασίστηκε να ανασταλεί.

Με τη διαδικασία του αυτόφωρου δικάστηκε η υπόθεση

Η υπόθεση δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος φέρεται και κατά το προηγούμενο διάστημα να είχε υποπέσει στο ίδιο αδίκημα.

Σύμφωνα με την ΕΡΑ Σερρών, ο 37χρονος οδηγός νταλίκας είχε εντοπιστεί τρεις φορές να μη φορά μάσκα. Χθες, όταν εντοπίστηκε ξανά, του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάσκα αρνήθηκε να φορέσει και μέσα στο δικαστήριο, όπου εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο. Για την άρνησή του επικαλέστηκε ιατρικό πρόβλημα, το οποίο δεν μπόρεσε να αποδείξει.

Νομικοί επεσήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει την εκτέλεση μέρος μίας ποινής στερητικής της ελευθερίας και την αναστολή του υπολοίπου αυτής, εφόσον κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο για να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Προϋπόθεση, για κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το άρθρο 100 του ΠΚ, είναι η επιβληθείσα ποινή να μην υπερβαίνει τα τρία έτη, ενώ η διάρκεια της προς εκτέλεση ποινής δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 10 ημερών ούτε ανώτερη των τριών μηνών.

Η ανάρτηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

Ανάρτηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε κάνει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών.