Με 5 «ζώνες άμυνας» το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν (Video)

Από το άνοιγμα του τουρισμού, σηματοδοτείται η νέα περίοδος της άρσης του παρατεταμένου lockdown και περισσότερης ελευθερίας μετακινήσεων και γενικά καθημερινότητας, που ξεκινά επίσημα από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2021.

Την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για το άνοιγμα του τουρισμού έκανε χθες ο Χάρης Θεοχάρης από το βήμα επίσημης εκδήλωσης, που έλαβε χώρα χθες στο «Cape Sounio».

 Δείτε την παρουσίαση στο Video:

Ο υπουργός Τουρισμού ανέλυσε, με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα, τον τρόπο με τον οποίο θα υποδεχθούμε φέτος τους τουρίστες, τους όρους και της κανόνες για την είσοδό τους στη χώρα, ενώ έδωσε και το ακριβές περίγραμμα του πλάνου της κυβέρνησης, αλλά και των προθέσεων της στο τεράστιας σημασίας θέμα για την ασφάλεια από τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει πανιά με ασφάλεια, με στόχο την επιστροφή του στην ελευθερία και την κανονικότητα. «Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με τη φιλοξενία και την ασφάλεια», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι το 2020 ο ελληνικός τουρισμός κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα. «Ανοίξαμε με αυστηρές διαδικασίες και υποδεχθήκαμε τους επισκέπτες της χώρας μας με ασφάλεια».

Τα Video που μάγεψαν τον κόσμο:

Μπορείτε να δείτε τα έξι Video προώθησης του ελληνικού τουρισμού ΕΔΩ.

Γιατί όλα όσα θέλουμε, βρίσκονται στην Ελλάδα…

Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:

1. Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα:

  • Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • PCR test έως και 72 ώρες πριν
  • Πιστοποιητικό ανάρρωσης
  • Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test

3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.

4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό

5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων».

Ο κ. Θεοχάρης δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στην πρόσφατη βράβευση της Ελλάδας, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού, το WTTC, σαν πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουριστικού κλάδου το 2020. Η διάκριση αυτή επιβραβεύει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλαμε πέρυσι, όλοι μαζί, κάθε εργαζόμενος και κάθε επιχειρηματίας του κλάδου, από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, βεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού.