Εμβολιασμοί για κάθε ενήλικο στην Ελλάδα, έως τις 30 Ιουνίου

Όποιος ενήλικος στην Ελλάδα το επιθυμεί, θα μπορεί να εμβολιαστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως τόνισε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε, πως ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115 χιλιάδες (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39, και 22 χιλιάδες (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44 . Ήδη πάνω από 10 χιλιάδες (10.252) πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πώς το «στοπ» στις ΗΠΑ αλλάζει το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι

Ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε επίσης, πως είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.

Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα. Σημείωσε δε, ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα.

Επίδομα στους υγειονομικούς

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε δε, ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει bonus για τους υγειονομικούς, στον χρόνο που πρέπει όπως είπε, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς, σε αυτήν την φάση.