Κόντρα για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα: Διευκρινίσεις από τον... ξένο Τύπο

Βολές πανταχόθεν εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του, την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1.

Αναφερόμενος σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στην επίμαχη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Kικίλιας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας.

Ο υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι θα περίμενε διορθωτική δήλωσή του. Οι διευκρινήσεις ήρθαν σήμερα από τον οικοδεσπότη της συνέντευξης Γιώργο Παπαδάκη, αλλά και από ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ANT1 σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, δεν τάχθηκε κατά του εμβολιασμού, ωστόσο η λέξη “ξεστοκάρισμα” ήταν εκείνη που ξεσήκωσε αντιδράσεις και πάνω σε αυτήν ακριβώς πάτησαν οι πολιτικοί αντίπαλοί του, κάνοντας πως δεν άκουσαν, όλα όσα ανέφερε θετικά για τον εμβολιασμό γενικά, αλλά και για το εμβόλιο της AstraZeneca ειδικότερα.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Τι ακριβώς είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, είχε εξ αρχής ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, ενώ στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον Γιώργο Παπαδάκη, την Μεγάλη Τετάρτη, αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca ανέφερε τα εξής:

«Δυστυχώς, δημιουργήθηκε και ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εγώ θα μιλήσω έξω απ’ τα δόντια λέγοντας ότι εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις συμφερόντων εταιρειών. Διότι δε μπορεί αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος πληθυσμός στη Μεγάλη Βρετανία να έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca, όλοι οι Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca και δε μπορεί αυτό να δημιουργεί υπόνοιες μονάχα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκεί να είναι όλα μια χαρά.
Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες, αυτό όμως που πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης που μας ακούει, είναι ότι οι πιθανότητες να έχει κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο, είναι μηδαμινές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει να κολλήσει τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα και ενδεχομένως να μη γλιτώσει».
Μάλιστα έγκριτα ξένα ΜΜΕ, όπως το Euractiv έκανε εκτενές αφιέρωμα στην εν λόγω συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Γιώργο Παπαδάκη και συγκεκριμένα στις δηλώσεις σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε την AstraZeneca που έχει δεχτεί πολύ κριτική, διερωτώμενος γιατί το συγκεκριμένο εμβόλιο κυκλοφόρησε χωρίς προβλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπονοώντας ότι υπάρχουν πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα», επισημαίνει στο αναλυτικό άρθρο του, το Euractiv.