Πίνατ: O πρώτος τετράποδος «ένοικος» του Μαξίμου που υιοθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Εικόνες)

O πρώτος τετράποδος «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου είναι γεγονός. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υιοθέτησε τον Πίνατ, ένα πανέμορφο  και ζωηρό σκυλάκι που είχε γνωρίσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο καταφύγιο της Φιλοζωικής Ένωσης Ηλιούπολης.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η αλήθεια είναι ότι δεν τον διάλεξα εγώ, αλλά εκείνος», αναφερόμενος στην πρώτη «γνωριμία» του με τον Πίνατ (Peanut), που έγινε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων. «Με το που πάτησα το πόδι μου, ήρθε περιχαρής να με υποδεχθεί. Αυτό ήταν!», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο Πίνατ έχει ήδη εξερευνήσει όλους τους χώρους του Μεγάρου Μαξίμου και προσαρμόζεται ταχύτατα στο νέο περιβάλλον του. Έχει γίνει αγαπητός από όλους τους εργαζομένους, ενώ ο ίδιος εκφράζει την τρυφερότητά του σε όλους.

megaro-maximoy-o-pinat-o-tetrapodos-enoikos-poy-yiothetise-o-kyriakos-mitsotakis2

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έχε προτρέψει τους πολίτες να υποδεχτούν στην οικογένειά τους αδέσποτα ζώα: «Οι φίλοι δεν αγοράζονται. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο», είχε τονίσει κατά την επίσκεψή του στο καταφύγιο της Ηλιούπολης.