Φόβοι για ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα - Στο 91% η πληρότητα των ΜΕΘ

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, ήταν ήδη 2.000, από νωρίς το πρωί της Τρίτης 9 Μαρτίου 2021.

Με τα νοσοκομεία ειδικά στην Αττική, όπου βρίσκεται και το επίκεντρο της πανδημίας, να ασφυκτιούν, σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου αναμένεται νέα έκρηξη κρουσμάτων, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πώς ήδη από νωρίς το πρωί, σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, ξεπερνούσαν τα 2.000, με τους ειδικούς να μιλούν για την πιθανότητα ενός νέου αρνητικού ρεκόρ σε αριθμό ημερησίων κρουσμάτων στην Ελλάδα, να είναι ορατή.

Ένας αριθμός κατά πολύ υψηλότερος από τα 1.165 που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, γεγονός που εντείνει την αγωνία, για τον ακριβή αριθμό, που θα ανακοινωθεί όπως πάντα το απόγευμα, με τους λοιμωξιολόγους, να προβλέπουν πως η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, που ακόμη δεν έχει  επέλθει, πιθανότατα θα φανεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, με τα κρούσματα από σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου, σαφώς να ανεβαίνουν.

Στο 91% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Υπενθυμίζεται δε, πως ο αριθμός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ όλης της χώρας αυξήθηκε σε 477, ενώ στις ΜΕΘ της Αττικής, η πληρότητα φτάνει πλέον το 91%.

Δύο ιδιωτικές κλινικές παραχωρούνται στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

2.572 ασθενείς με κορωνοϊό, στα νοσοκομεία την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΕΡΤ, σε κάθε εφημερία γίνονται 40-60 εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο έγιναν 145 εισαγωγές σε 4 νοσοκομεία που εφημέρευαν. Παράλληλα, στο «Γεννηματάς» όλες οι κλίνες στις ΜΕΘ είναι γεμάτες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία, είναι ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, από την 1η ως την 7η Μαρτίου, εισήχθησαν στα νοσοκομεία 2.572 πολίτες, με το περασμένο Σάββατο να σημειώνεται ρεκόρ με 429 εισαγωγές.

Αναλυτικά οι εισαγωγές ανά ημέρα

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ανά ημέρα για τον Μάρτιο ήταν:

1 Μαρτίου 289
2 Μαρτίου 394
3 Μαρτίου 365
4 Μαρτίου 402
5 Μαρτίου 356
6 Μαρτίου 429
7 Μαρτίου 337

Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της εβδομάδας αυτής ήταν 367 εισαγωγές την ημέρα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, την τελευταία του Φεβρουαρίου ο μέσος όρος ήταν 292 οι εισαγωγές.

Μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ με κορωνοϊό

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί την ίδια ώρα το γεγονός ότι όσο περνούν οι μέρες μειώνεται και ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων διαμορφωνόταν στα 65 έτη για τις γυναίκες και στα 67 έτη για τους άνδρες, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν και ασθενείς κάτω των 40 ετών που έχουν διασωληνωθεί.

Η κ. Γκάγκα υπογράμμισε άλλωστε το πρωί της Δευτέρας ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς κάτω των 38 ετών.