Η Ελισάβετ αρνήθηκε να υπογράψει ανακοίνωση-απάντηση σε Μέγκαν & Χάρι

Με τρόμο, θλίψη και απογοήτευση το Μπάκιγχαμ, ξενύχτησε για να παρακολουθήσει την συνέντευξη κόλαφο για την βασιλική οικογένεια και τον θεσμό της μοναρχίας στη Βρετανία.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει παραλύσει από φρίκη και απογοήτευση με τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του Πρίγκιπα Χάρι, όπως μεταφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας πως με την γνωστή της, πραότητα και ψυχραιμία η βασίλισσα Ελισάβετ, τηρώντας τις εύθραυστες πια ισορροπίες ανάμεσα στο καθήκον και την βαθιά αγάπη που τρέφει για τον εγγονό της, Πρίγκιπα Χάρι, αρνήθηκε προς το παρόν, να υπογράψει μια ανακοίνωση απάντηση το ζευγάρι, διατηρώντας έτσι μία βασιλική στάση σιωπής, ώστε να μην προχωρήσουν ως θεσμός, αλλά και ως οικογένεια σε βιαστικές κινήσεις.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φέρονται από χθες να βρίσκονται σε ένα μαραθώνιο συνομιλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης σε μια προσπάθεια να αντιδράσουν και να αποκρούσουν τις εμπρηστικές κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εναντίον τους, στην επίμαχη συνέντευξη, που μόνο με εκείνη που έδωσε το 1995, η αξέχαστη Πριγκίπισσα Νταϊάνα, μητέρα του Ουίλλιαμ και του Χάρι, τραντάζοντας συθέμελα τον θεσμό της μοναρχίας στην Βρετανία.

Αντιδράσεις στο παλάτι για τη συνέντευξη Μέγκαν - Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ (trailer) - CNN.gr

«Βρίσκονται σε σοκ, συνεθλίβησαν για το γεγονός, ότι ο πρίγκιπας Χάρι πάτησε το κουμπί για να ανατινάξει την οικογένειά του. Οι άνθρωποι αποκαλύπτονται», δήλωσε μία πηγή του παλατιού στη Daily Mail, για την κατάσταση που επικρατεί  στο παλάτι από χθες.

Σύμφωνα επίσης με την Daily Mail το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ετοιμάσει μία ευγενική δήλωση επισημαίνοντας την αγάπη της βασιλικής οικογένειας για το ζευγάρι, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η ένταση μεταξύ τους, που πλέον συνεχώς φαίνεται να αυξάνει.

Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ σταμάτησε την έκδοσή της, θέλοντας να τη μελετήσει ξανά προσεκτικά και να μην γίνει κάποια βεβιασμένη κίνηση.

Εμφύλιος» στο Μπάκιγχαμ: Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον κατά πρίγκιπα Χάρι εξαιτίας νέου βιβλίου | Reader.gr

 

Σύμφωνα με την Mail αξιωματούχοι του παλατιού έμειναν ξάγρυπνοι ως τα ξημερώματα της Δευτέρας, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ καθώς μια αίσθηση τρόμου και θλίψης τους κατέκλυζε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βρετανικό μέσο.

Η απόφαση που είχε ληφθεί ήταν ότι η όποια απάντηση στην Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι θα πρέπει να ήταν με τη σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας, του Καρόλου και του Γουίλιαμ.

Έτσι χθες έγιναν απανωτές συσκέψεις, τηλεφωνικά και με video calls. Η Βασίλισσα βρισκόταν στο Γουίνδσορ και συνομίλησε με τον Κάρολο που βρισκόταν στο Clarence House, τη βάση του στο Λονδίνο και τον εγγονό της Ουίλλιαμ Δούκα του Κέιμπριτζ, ο οποίος επέστρεψε στο Λονδίνο από το εξοχικό του Άνμερ Χωλ στο Νόρφολκ, όπου περνάει το lockdown, με την σύζυγό του Κάθριν και τα τρία παιδιά τους.

Η Daily Μail αναφέρει ότι το προσωπικό του παλατιού, πολλοί εκ των οποίων είχαν εργαστεί και για την Μέγκαν και τον Χάρι είχε μια αίσθηση ότι πρέπει το παλάτι να διατηρήσει μια «αξιοπρεπή σιωπή και να δείξει καλοσύνη και συμπόνοια. Υπάρχουν πολλά άνθρωποι που θέλουν να πουν πολλά, αλλά μια μάχη δεν κερδίζεται έτσι. Μετά από όλα αυτά πρέπει να χτιστούν γέφυρες», δήλωσε ένας από αυτούς στη Daily Mail.

Σύνοδος Megxit: Τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες | LOOKmag

Οι “πρίγκιπες με τα τζιν”, όπως τους αποκάλεσαν, στην άλλη πλευρά το Ατλαντικού, πάντως, δεν φαίνεται να έχουν τέτοια διάθεση. Μέγκαν και Χάρι, αφότου κατά δήλωσή τους, πέρασαν τρία πολύ δύσκολα χρόνια στο Λονδίνο εδώ και ένα χρόνο χαράζουν το δικό τους δρόμο στην Αμερική. Και με βάση όλα όσα ακούστηκαν στη συνέντευξη πολύ δύσκολα θα επέστρεφαν πια στην γενέτειρα του Πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος ταγμένος πια στην οικογένεια που δημιούργησε στο πλευρό της Μέγκαν Μαρκλ, ένιωσε όπως δήλωσε πως ξέφυγε από έναν θεσμό στον οποίον ήταν παγιδευμένος ήδη από την γέννησή του…