Αίτημα Κούρτοβικ προς Τσιάρα : «O Κουφοντίνας να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό για λόγους ασφάλειας του κράτους» (βίντεο)

Η συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασμένου για τη δράση της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, απηύθυνε αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβει και να διατάξει τη μεταγωγή του εντολέα της στον Κορυδαλλό «για λόγους ασφαλείας του κράτους».

Η συγκεκριμένη θέση της κας Κούρτοβικ, που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ιστοσελίδας The Press Project. «Εχουμε υποβάλλει αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης, να προχωρήσει αυτός να διατάξει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα, για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας, ή για λόγους δημόσιας τάξης. Έχουμε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης που, νομίζω, δεν μετράει αυτή τη στιγμή η πολιτειακή εξουσία. Δεν μετράει ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

«Θα εκτεθεί η χώρα διεθνώς, θα βρεθούμε στον κατάλογο των χωρών όπως η Τουρκία», προσέθεσε.Η κυρία Κούρτοβικ, αναφέρθηκε στην ουσία στις πορείες που γίνονται υπέρ του καταδικασμένου για τρομοκρατία, Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας εμμέσως ότι η Πολιτεία μπορεί να να διατάξει τη μεταγωγή του, έτσι ώστε αποφευχθεί η διασάλευση της δημόσια τάξης. Κατά την παρέμβασή της, η κυρία Κούρτοβικ υπογράμμισε παράλληλα ότι «ζούμε καταστάσεις που θυμίζουν χούντα», συμπληρώνοντας ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοια φίμωση του λόγου.

Ακολουθεί το απόσπασμα με τη δήλωση της Ι. Κούρτοβικ: