Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 13,1 μονάδων για ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Τι απαντούν οι πολίτες για υπόθεση Λιγνάδη και Κουφοντίνα

Σε νέα δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών αποδοκιμάζει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ εκφράζουν και την άποψή τους σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 35,6%, έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 13,1 ποσοστιαίων μονάδων. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 5,7%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3,5%. Στο 20,9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που λαμβάνει 39,9%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25,7%.

Η γνώμη των πολιτών γαι την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

Το 60,5% κρίνει θετικά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, ενώ το 18,5% την κρίνει αρνητικά. Το 60% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το 17,3% θετικά.

Το 69,8% ζητεί να μην γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ενώ το 15,5% ζητεί να υπάρξει κυβερνητική υποχώρηση.

Η επιρροή της υπόθεσης Λιγνάδη στο πολιτικό σκηνικό

Το 59% κρίνει αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην υπόθεση Λιγνάδη, ενώ το 30% την κρίνει θετικά. Το 56,5% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό, ενώ το 32,2% την κρίνει αρνητικά.

Τι απαντούν για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο πεδίο της πανδημίας και των εμβολιασμών

Το 52% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ το 44,8% απαντά πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Το 58,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως στο θέμα των εμβολιασμών η κυβέρνηση τα πάει καλά. Στον αντίποδα το 33,7% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση ως προς το θέμα αυτό.