Πτώση βράχων στα Μετέωρα μετά τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα-Τι αναφέρει ο δήμαρχος

Λόγω του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελασσόνα, προκλήθηκαν πτώσεις βράχων στα Μετέωρα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο trikalaola.gr, ο δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων, Θεόδωρος Γ. Αλέκος, διέκοψε το Δημοτικό Συμβούλιο και, επικαλούμενος κάποιες πρώτες πληροφορίες, ανέφερε ότι υπήρξαν πτώσεις βράχων από τις κορυφές των Μετεώρων και προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου Μετεώρων

«Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την πόλη μας και αφού διακόπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος με τους συνεργάτες του επικοινωνούν συνεχώς με τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και με το σεισμολογικό κέντρο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκλήθηκαν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πτώσεις βράχων από τις κορυφές των Μετεώρων και προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες. Επικοινωνώντας ο ίδιος ο δήμαρχος με κατοίκους της περιοχής του, δεν του ανέφεραν ζημίες.

Συνιστούμε σε όλους τους πολίτες ψυχραιμία και προσοχή για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων Θεόδωρος Γ. Αλέκος»

Πληροφορίες της ιστοσελίδας «Τα Μετέωρα» αναφέρουν ότι ο βράχος έπεσε σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια και από τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο βράχος αποκολλήθηκε από τη μικρή Αϊά, ενώ το ευτύχημα είναι ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές ούτε κινδύνεψε κάποιος συμπολίτης μας.