Θα κάνουμε καλό Πάσχα & καλοκαίρι - Από Σεπτέμβριο σε κανονικούς ρυθμούς ζωής

Στα πολύ ελπιδοφόρα μηνύματα, που φέρνει η αύξηση της παραγωγής εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού από τις εταιρείες που ήδη έχουν πάρει έγκριση, αλλά και στην έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson, που αναμένεται να δοθεί τις αμέσως επόμενες μέρες αναφέρθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής, το εμβόλιο της Johnson&Johnson εγκρίνεται από τις ΗΠΑ τις επόμενες μέρες και μέσα στο Μάρτιο θα έχει πια λάβει και την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναμένεται ότι περί τα «τέλη Μαρτίου θα έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα εμβόλια».

Έτσι «θα κάνουμε καλό Πάσχα γιατί θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους ευπαθείς και λόγω του ότι θα έχουμε καλό καιρό», είπε ο καθηγητής και εκτίμησε ότι, «και το καλοκαίρι μας θα είναι πολύ καλό».

«Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εμβολιάσει το 70%, νομίζω από το Σεπτέμβρη θα πάμε σε περισσότερο κανονικούς ρυθμούς ζωής, θα πρέπει να δούμε και τις μεταλλάξεις και στο τέλος θα γίνει ο κορωνοϊός μια απλή ίωση που θα σε κρατά στο σπίτι», είπε σχετικά.

Αναφορικά με τη λήξη του lockdown, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως πλήρη εικόνα για το αν έχουν απόδοση τα μέτρα θα έχουμε την επόμενη Τρίτη με Τετάρτη.

Όσο αφορά στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, υπενθύμισε ότι θα είναι στην επόμενη ομάδα που θα εμβολιαστεί και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν ‘σκορ’ κινδύνου για το συνδυασμό ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα», τονίζοντας ότι η υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης στα πιο επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα.

Ο έγκριτος καθηγητής επιβεβαίωσε κλείνοντας πως, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής «θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο διπλής μάσκας».