Μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα από την Λ. Μενδώνη: Ζητά πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο

Μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το πρωί της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται πως η μηνυτήρια  αναφορά της υπουργού Πολιτισμού, θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να συσχετιστεί με την υπό έρευνα υπόθεση.

Ακολούθως η υπουργός Πολιτισμού παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα. Η εν λόγω συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε στις 12:00 και ολοκληρώθηκε στη 13:30.

Στο πλαίσιό της, όπως μετέδωσε το Star, η κ. Μενδώνη, ανέφερε αυτολεξεί πως σε περίπτωση που αποδειχθούν όσα του καταλογίζονται “ο Λιγνάδης, είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος” και υπογράμμισε πως το υπουργείο Πολιτισμού, δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση και καθ’ οιονδήποτε τρόπο, να επιχειρήσει συγκάλυψη για όσα έχουν καταγγελθεί και για τα οποία η ίδια άλλωστε με την μηνυτήρια αναφορά της, ζητάει την πλήρη διερεύνησή τους.

Νέα μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού για βιασμό 14χρονου

Εν τω μεταξύ νέα μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού, το όνομα του οποίου έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολήσει την κοινή γνώμη, καθώς έχει εμπλακεί σε καταγγελίες για αδικήματα σεξουαλικής βίας, κατατέθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο μηνυτής, ο οποίος σήμερα είναι 25 ετών και δεν έχει κάποια σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, περιγράφει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον γνωστό καλλιτέχνη, σε ηλικία 14 μόλις ετών το 2010. Όταν ήταν δηλαδή ανήλικος ακόμα και μαθητής της Β’ Γυμνασίου.

Είναι η δεύτερη μήνυση που κατατίθεται στην Εισαγγελία για βιασμό και αφορά στο ίδιο μηνυόμενο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr, ο μυνηόμενος φέρεται να προσέγγισε το 14χρονο σε πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του, τον κύκλο των γνωριμιών του .

Ο καταγγέλλων φέρεται να υποστηρίζει ακόμα ότι πήγαιναν μαζί σε συναυλίες και ότι ο σκηνοθέτης τον βίασε στο σπίτι του στην περιοχή του Μεταξουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνυτής, ο οποίος ζει πλέον και αυτός στο εξωτερικό, αναφέρεται και σε άλλα παιδιά που ο σκηνοθέτης δεχόταν την ίδια περίοδο στο σπίτι του.

«Το έγκλημα δεν έχει παραγραφεί»

Ο δικηγόρος του μηνυτή, Γιάννης Βλάχος, μετά την κατάθεση της μήνυσης δήλωσε:

«Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος σκηνοθέτης-ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα.

Ζητώ να παρέμβει άμεσα και να κινήσει τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης, διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».