Μένουμε σπίτι 18:00-05:00 τα Σαββατοκύριακα - Προς κλείσιμο η αγορά, ανοιχτά τα σχολεία

«Κλειδώνει» η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, πως όντως τελικά έχει κλειδώσει και για την Αττική το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επομένης για τα Σαββατοκύριακα, καθώς το γεγονός της μητροπολιτικότητας δεν καθιστά δυνατή την διεύρυνση της απαγόρευσης αυτής και για τις καθημερινές.

Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον εξαιτίας πλήθους επακόλουθων δυσκολιών, καθώς στην Αττική συγκεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας, επομένως σε ισχύ θα παραμείνει για τις καθημερινές η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, από τις 21:00 έως τις 05:00 της επομένης.

Εκτός από την Αττική, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη, πρόκειται να ενταχθούν σε μια νέα κατηγορία στον υγειονομικό χάρτη, αυτή με το βαθύ κόκκινο, ύψιστης δηλαδή επιδημιολογικής επιβάρυνσης, όπου θα εφαρμόζονται μέτρα σκληρού lockdown.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαββατοκύριακα, Αττική, απαγόρευση κυκλοφορίας, σχολεία, λιανεμπόριο, Click Away, Click in Shop

Ίσως κλείσει και το λιανεμπόριο: Τέλος το Click in Shop, υπό συζήτηση το Click Away

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται σε ρεπορτάζ του, το iefimerida.gr, την ίδια ώρα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το κλείσιμο του λιανεμπορίου για τις «κόκκινες» περιοχές.

Όπως όλα δείχνουν, θα σταματήσει να λειτουργεί η μέθοδος του click in shop και πλέον είναι όλα ανοιχτά για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η λειτουργία των καταστημάτων και με τη μέθοδο click away.

Η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν και ανάλογα με την εισήγησή της θα ληφθούν και οι αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την διασπορά του νέου κορωνοϊού και των μεταλλάξεών του στην Ελλάδα, το απόγευμα στις 18:00.

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολεία, ,

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τα έως τώρα δεδομένα και με τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Ρ/Σ «Θέμα 104,6», «πηγαίνουμε βήμα-βήμα, περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Η υπουργός εξήγησε ότι από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν γίνει το ποσοστό θετικότητας είναι στο 0,23% και πως τα κλειστά τμήματα στη χώρα είναι στο 0,29%. Τα σχολεία που έχουν κλείσει όλα τα τμήματά τους αποτελούν το 0,5% του συνόλου.

Ερωτηθείσα για τις απόψεις ειδικών που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν, η Νίκη Κεραμέως απάντησε επίσης ότι «δεν θα σταθώ σε μεμονωμένες απόψεις. Υπάρχει η επιτροπή των ειδικών που βγάζει τις εισηγήσεις. Απ’ όσο γνωρίζω, στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης δεν υπάρχει το θέμα των σχολείων», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.