Σε σκληρό lockdown Πάτρα & Χαλκίδα - Νέα μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές

Οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν διεξοδικά τα δεδομένα για τις «κόκκινες» περιοχές της χώρας και με τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους προχωρούν και στις ανάλογες προτάσεις για τη λήψη νέων δραστικότερων μέτρων, για την ανάσχεση της διασποράς του νέου κορωνοϊού και των μεταλλάξεων που αυτός παρουσιάζει.

Ήδη όπως αναφέρουν πληροφορίες, για Πάτρα και Χαλκίδα αποφασίστηκε σκληρό lockdown, ενώ διευκρινίζεται πως παρ΄ότι αρχικά είχε συζητηθεί ολόκληρος ο νομός της Αχαΐας να έμπαινε σε σκληρό lockdown, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως οι ειδικοί θα εξετάσουν τα δεδομένα ανά περιοχή και όχι ανά νομό προκειμένου να προχωρήσουν σε εισηγήσεις.

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκάλεσε η απόφαση για εισήγηση σκληρού lockdown, καθώς μέχρι την Πέμπτη δεν είχε προκύψει κάτι τέτοιο για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ουσιαστικά η απόφαση για σκληρό lockdown σε Πάτρα και Χαλκίδα σημαίνει πως θα υπάρχει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και πως τα καταστήματα θα είναι κλειστά, ενώ δεν αποκλείεται σε καθεστώς lockdown τύπου Μαρτίου να μπουν και άλλες περιοχές.

Οι ανακοινώσεις σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 18:00, αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.