Σοκαριστικές αποκαλύψεις μητέρας 12χρονης αθλήτριας: Ο προπονητής της την εκμεταλλεύτηκε-Διαστροφικό το «τα ήθελε η ανήλικη»

Με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων στον χώρο του αθλητισμού, επιστολή στη δημόσια τηλεόραση έστειλαν οι γονείς ανήλικης αθλήτριας της ελληνορωμαϊκής πάλης, περιγράφοντας τα όσα βίωσε το παιδί τους.

Η υπόθεση αυτή έχει ήδη τελεσιδικήσει, με τον τότε 47 ετών προπονητή να καταδικάζεται σε 12 χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το θύμα ήταν μόλις 12 ετών.

Η συνήγορος της οικογένειας, Ειρήνη Μαρούπα, αναφέρει ότι η μητέρα προσπάθησε να σώσει το παιδί της, απείλησε τον δράστη ότι θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία και τελικά η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό.

«Ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό και μετέτρεψε την ανάγκη της για αποδοχή, σε σεξουαλική πράξη. 12 ετών ήταν ακόμα παιδί, δεν είχε την ωριμότητα να αποφασίσει τι είναι ωφέλιμο γι’ αυτήν. Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία “τα ήθελε η ανήλικη” πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της οικογένειας προς την ΕΡΤ.

Διαρκείς αποκαλύψεις για σεξουαλική βία στον αθλητισμό

Εδώ και αρκετές μέρες όλο και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για σεξουαλική βία στο χώρο του αθλητισμού και αυτή τη φορά η υπόθεση αγορά το χώρο της ελληνορωμαϊκής πάλης. Συγκεκριμένα, ο 47χρονος προπονητής που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση, μέχρι σήμερα παραμένει στη φυλακή.

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού έκανε ακόμη και τον ντεντέκτιβ για να καταλάβει τι συνέβαινε μεταξύ κόρης και προπονητή. Τότε πήγε και του μίλησε, κι όταν του ζήτησε να μείνει μακριά εκείνος, όπως λέει, απάντησε: «κάνεις κακό στο παιδί σου, άφησε την ελεύθερη».

Μετά από γυναικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το ανήλικο κορίτσι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις και έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι ένα ιδιόχειρο γράμμα της 12χρονης προς τον προπονητή της, ήταν ένα από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο. Η δικηγόρος της οικογένειας υπογραμμίζει ότι παράγοντες της ομοσπονδίας είχαν ενημερωθεί από τον τότε υπεύθυνο διαιτησίας για τη συμπεριφορά του προπονητή από το 2012, αλλά δεν τον είχαν απομακρύνει.