Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου - Κλειστά θα παραμείνουν τα Λύκεια στις "κόκκινες" περιοχές

Μετά από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου σε όλη την χώρα, εκτός από τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές θα παραμείνουν κλειστά.
“Τα παιδιά είπε, έχουν αποδείξει ότι τηρούν τα μέτρα και μόνο 0,1% των τμημάτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι σε αναστολή”.

Παπαευαγγέλου: Στο τέλος θα φανεί ποιοι ήταν οι σοβαροί λαοί στην Ευρώπη που έδειξαν αυτοκυριαρχία

“Στο τέλος θα φανεί ποιοι ήταν οι σοβαροί λαοί στην Ευρώπη που έδειξαν αυτοκυριαρχία”, δήλωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου σχολιάζοντας τη συμπεριφορά των Ελλήνων τους τελευταίους μήνες που έδειξαν αυτοκυριαρχία, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαικές χώρες όπου η χαλάρωση των μέτρων οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοιού.
Βέβαια, η καθηγήτρια ανέφερε ότι αν και υπάρχει σταθεροποίηση της πορείας της επιδημίας, φαίνεται ότι δεν είναι εύκολο στην καρδιά του χειμώνα να υπάρξει περαιτέρω μείωση.

Σήμερα έχουμε συνολικά 6.000 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα μισά είναι στην Αττική, είπε η κα. Παπαευαγγέλου σημειώνοντας όμως ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος επειδή δεν γνωρίζουμε τους ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοιού.
Η πληρότητα των κλινών covid-19 και των ΜΕΘ covid-19 είναι για την επικράτεια 23% και 49% αντίστοιχα, ενώ στην Αττική η πληρότητα είναι στο 58%.