Η Θεσσαλονίκη «φόρεσε» τα γιορτινά της-Χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 13 μέτρων στην πλατεία Αριστοτέλους

Τα γιορτινά της φόρεσε σήμερα η συμπρωτεύουσα, καθώς στην πλατεία Αριστοτέλους τοποθετήθηκε ένα εντυπωσιακό δέντρο, ύψους 13 μέτρων, φορτωμένο με συνολικά 9.000 λαμπιόνια.

Η φωταγώγηση του δέντρου έγινε το απόγευμα της Τρίτης, αλλά το κεντρικότατο αυτό σημείο της Θεσσαλονίκης δεν θύμιζε σε τίποτα παλαιότερες εποχές, όταν η εκδήλωση συνοδευόταν από μουσική και διασκέδαση, παρουσία χιλιάδων ατόμων.

Η διοίκηση του δήμου επιχείρησε τη φετινή χρονιά μέσα από το φως που δημιουργούν τα χιλιάδες λαμπάκια να αλλάξει τη διάθεση των κατοίκων. Ο φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, είναι ιδιαίτερος, αφού δημιουργήθηκε επί τόπου συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη διαχείρισή του (lighting show).

Στη γωνία της Πλατείας Αριστοτέλους έχει τοποθετηθεί και ένα δεύτερο δέντρο, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχει και μια εντυπωσιακή φάτνη. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι κόκκινοι πύργοι, οι περιμετρικές κατασκευές που αγοράστηκαν πέρυσι και μεταποιήθηκαν για τις ανάγκες του φετινού διάκοσμου.

Σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊόυ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε και στον στολισμό των νοσοκομείων της πόλης. Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τοποθετήθηκε ένα δέντρο ύψους 10 μέτρων, το οποίο φωταγωγήθηκε την περασμένη εβδομαδα από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Πέρα από το κέντρο, με ιδιαίτερο τρόπο στολίστηκαν και οι γειτονιές. Σε όλες τις δημοτικές κοινότητες τοποθετήθηκαν χριστουγεννιάτικα δέντρα και νέες φάτνες. Σε διάφορα σημεία της πόλης στολίστηκαν πάνω από 50 δέντρα με τον ανάλογο φωτισμό, ενώ λαμπιόνια τοποθετήθηκαν σε περισσότερους από 30 δρόμους.

Φωτογραφίες: INTIME NEWS