Έρχεται το e-Stamp

Τη δυνατότητα αποστολής αλληλογραφίας εύκολα, οποιαδήποτε ώρα, χωρίς επιπλέον κόστος αλλά και χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε ταχυδρομικό κατάστημα δίνει το νέο ψηφιακό γραμματόσημο που μπαίνει από σήμερα στη ζωή μας.

Το e-Stamp απευθύνεται σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις και είναι άμεσα διαθέσιμο 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα, στον υπολογιστή, το laptop, το κινητό τηλέφωνο ή το tablet. Πρόκειται για έναν 12ψήφιο κωδικό που μπορεί να αγοράσει κάποιος, με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, από το site των ΕΛΤΑ e-stamp.elta.gr ή την ιστοσελίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων elta.gr.

Στην συνέχεια αρκεί η αναγραφή του 12ψήφιου αλφαριθμητικου κωδικού στη θέση όπου τοποθετείται το παραδοσιακό γραμματόσημο και η αλληλογραφία σας είναι έτοιμη να τοποθετηθεί στο πλησιέστερο γραμματοκιβώτιο.

Το ψηφιακό γραμματόσημο, δεν αντικαθιστά το παραδοσιακό, το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται. Ο κωδικός e-Stamp ισχύει για 10 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης αγοράς έως 10 κωδικών τη φορά. Αρχικά, το ψηφιακό γραμματόσημο θα διατίθεται μόνο για την απλή αλληλογραφία εσωτερικού Α’ προτεραιότητας και βάρους έως 20 γρ. με χρέωση 1,90€.