Προφυλακιστέος ο 20χρονος που σκότωσε τον ξενοδόχο στη Σαντορίνη-Τι ανέφερε στην κατάθεσή του (video)

Προφυλακιστέος κρίθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο 20χρονος, αλβανικής καταγωγής, που φέρεται να δολοφόνησε για το ποσό των 200 ευρώ τον ξενοδόχο στη Σαντορίνη την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Απόστολος Λύτρας, αμέσως μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως, μίλησε στο cyclades24.gr αποκαλύπτοντας τι ανέφερε ο εντολέας του στην κατάθεσή του.

«Ισχυρίστηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέως ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του άτυχου ξενοδόχου», είπε αρχικά ο κ. Λύτρας.

«Υποστήριξε ότι το περιστατικό συνέβη όταν πήγε να ζητήσει ένα χρηματικό υπόλοιπο που του όφειλε το θύμα, τότε το θύμα άρχισε να τον βρίζει και να τον προσβάλει. Κινήθηκε, μάλιστα, απειλητικά προς το μέρος του και τον χτύπησε με ένα μπουκάλι. Τον έσπρωξε και το θύμα έχασε την ισορροπία του και χτύπησε με το πίσω μέρος του κεφαλιού σε ένα σκαλί», τόνισε ο ίδιος.

Σε σχέση με την κατάσταση του δράστη αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος, ο δικηγόρος σημείωσε τα εξής: «Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε πανικό. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μου είχαν σβήσει όλα». Δεν μπορώ να θυμηθώ και να καταλάβω γιατί έκανα αυτό το πράγμα». Σχετικά με τις επόμενες ενέργειες του κατηγορούμενου, ο κ. Λύτρας υποστήριξε πως έγινε αίτημα να ελεγχθεί το DNA από το μπουκάλι, με το οποίο ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι, ενώ ζητήθηκε και αναπαράσταση.

Ο κ. Λύτρας τόνισε ακόμη ότι ο 20χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του ξενοδόχου.