Κ. Μπακογιάννης: Να αγκαλιάσουμε τη Διπλή Ανάπλαση

Η Διπλή Ανάπλαση αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, νωρίτερα σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Ως προς το ζήτημα αυτό εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και αφού έγινε ενημέρωση και τοποθετήσεις από τις παρατάξεις, τονίστηκε ότι στο επόμενο συμβούλιο άπαντες θα έχουν το MoU.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επεσήμανε τα εξής: «Είναι ένα έργο σημαντικό. Μια σημαντική παρέμβαση. Είναι, όμως, πολύπλοκο και σύνθετο. Έχει πολύ δρόμο ακόμα. Κανείς δεν πανηγυρίζει από τον δήμο της Αθήνας, γιατί ξέρουμε το τι έρχεται. Έχουμε ένα βουνό. Ένα βουνό που δεν πρέπει να το ανέβουμε μόνοι μας, ως δήμος, θέλουμε τους πάντες μαζί μας, το κράτος, την ΠΑΕ, όλους. Έτσι όπως σας ακούω και μακάρι να κάνω λάθος, κάποιοι είναι σαν να μην θέλατε να συζητηθεί ποτέ αυτό το θέμα. Είκοσι χρόνια το κοσκινίζουμε. Είκοσι χρόνια.

Πρόκειται για ένα έργο που όλοι μας πρέπει να το αγκαλιάσουμε

Μάλλον είναι πιο εύκολο να υπάρχει ένα πρόβλημα, να γίνεται κριτική στον δήμο, να δικαιωθούν κάποιοι για την κριτική που έκαναν. Δεν θέλουν να είναι κομμάτι της λύσης. Μην φοβάστε για το μνημόνιο, δεν έχει μέσα κάποιον… κορμοράνο! Από κει και πέρα, έχει χορτάσει υποσχέσεις ο κόσμος. Δεν είναι ένα σημαντικό θέμα μόνο για την οικογένεια του Παναθηναϊκού αλλά και για την Αθήνα. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Είναι ένα θέμα που θα συζητούμε συνέχεια, γιατί είναι δυναμικό, είναι πολύπλοκο και χρειάζεται όλη μας την επιμέλεια. Είναι ένα έργο που όλοι μας πρέπει να το αγκαλιάσουμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι».