Κορωνοϊός: Τριπλό αρνητικό ρεκόρ με 50 νεκρούς, 3.316 νέα κρούσματα και 310 διασωληνωμένους

Νέο τριπλό αρνητικό ρεκόρ ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ με 3316 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 3316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

4587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 959 θανάτους συνολικά στη χώρα. 387 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 και μέχρι τις 5 το πρωί

Παρά το lockdown, η κατάσταση στη χώρα μας φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολη, ενώ υπενθυμίζεται πως από την Παρασκευή θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 και μέχρι τις 5 το πρωί.

Εξαιρούνται λόγοι υγείας, εργασίας και βόλτα κατοικιδίων.

Σκηνές έξω από το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο

Παράλληλα, σκηνές στήθηκαν και στους εξωτερικούς χώρους του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά το ΑΧΕΠΑ σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των υποδομών και κάλυψης των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας.

Οι σκηνές τοποθετήθηκαν προκειμένου να διενεργούνται τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού που έχουν συμπτώματα Covid-19, ώστε να μη χρειάζεται να μπαίνουν για τον σκοπό αυτό μέσα στους χώρους του νοσοκομείου.

Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να υπάρξει ενδονοσοκομειακή διασπορά από ασθενείς οι οποίοι έχουν ήδη μολυνθεί.

Επίσης, κρίθηκε απαραίτητη η ανάπτυξη των πρόχειρων αυτών κατασκευών προκειμένου να μην διενεργούνται τα τεστ σε υπαίθριο χώρο ενόψει επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Ανάλογες σκηνές έχουν τοποθετηθεί εδώ και μέρες και στους εξωτερικούς χώρους του ΑΧΕΠΑ.