Αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες-Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προανήγγειλε, νωρίτερα σήμερα, ότι αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί σύντομα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους από τη Θάσο, αναφερόμενος στην παρουσία του στρατιωτικού προσωπικού στον Έβρο, επεσήμανε ότι θα ενισχυθεί τόσο με τις προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και με την έλευση περισσότερων στρατευσίμων στο πλαίσιο της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες «η οποία θα γίνει σύντομα». Κατέστησε δε σαφές ότι κανείς στον Έβρο δεν θα πρέπει να φοβάται.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές

Κατά τη διάρκεια των  δηλώσεών του, αφού τόνισε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής», προσέθεσε:

Η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες θα γίνει σύντομα

«Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 και την πιθανότητα επέκτασής της από τους εννέα μήνες, που ισχύει σήμερα, στους δώδεκα.