Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κορινθία

Σε εξέλιξη παραμένουν τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κορινθία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και τις τελευταίες διάσπαρτες εστίες, την ώρα που υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στο Γραμματικό Ηλείας η πυρκαγιά καίει για δεύτερη ημέρα με τα εναέρια μέσα να ξεκινούν με το πρώτο φως της ημέρας και συνδράμουν στη μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής. Το πύρινο μέτωπο φτάνει μέχρι τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά, Πουρνάρι και Ηρακλειά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Στην περιοχή επιχειρούν 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα, το απόγευμα της Παρασκευής και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου ο οποίος τόνισε πως «δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής».

«Η εικόνα των πυρκαγιών σε Γραμματικό Ηλείας και Κεχριές Κορινθίας βελτιώνεται συνεχώς. Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα πραγματοποιούν διαβροχή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται δραστικά οι καύσεις σε όλη την περίμετρο της φωτιάς», επισημαίνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη, επιχειρούν αυτή την ώρα 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα, 185 μέλη πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αυτή την ώρα γίνονται γίνονταν προσπάθειες για να ελεγχθούν τα δύο κύρια μέτωπα που παρέμεναν ενεργά, το ένα κοντά στον οικισμό Ρυτό και το δεύτερο κοντά στη μονή Φανερωμένη, στο Χιλιομόδι.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την πυρκαγιά.