Δροσίζει ο καιρός: Ισχυρές καταιγίδες το βράδυ - Έως 10 βαθμοί πτώση θερμοκρασίας

Υποχωρεί επιτέλους το κύμα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ενός πρόωρου καύσωνα,  που επηρέασε την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, δίνοντας τη θέση του σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό καιρού, με ιδιαίτερα ισχυρές κατά τόπους,βροχές και καταιγίδες, καθώς και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και δέκα βαθμών, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν σημαντικά και θα διατηρηθούν έντονα έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, φαινόμενα που μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα έχουν επεκταθεί στην Εύβοια, στις Σποράδες και ενδεχομένως στη Βόρεια Αττική.

Παράλληλα, σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα με τις μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη να είναι έως και δέκα βαθμούς χαμηλότερες σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης.

 

Προτεινόμενα για εσάς