Πάμε για βαθιά ύφεση 10% - 13% φέτος, λέει ο Σταϊκούρας - Από Σεπτέμβρη τα... κέρδη

Για βαθιά ύφεση, έως και 13% φέτος μίλησε υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναθεωρώντας προήγούμενες εκτιμήσεις του, που τοποθετούσαν την ύφεση, μικρότερη του 8%.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το lockdown που επιβλήθηκε ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού θα μπορούσε να οδηγήσει σε συρρίκνωση του ΑΕΠ 10% με 13% φέτος.

Mπορεί ωστόσο, να το γυρίσουμε και στο 8%

Η ύφεση θα μπορούσε να περιοριστεί στο 5%-8% με τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που λαμβάνει η κυβέρνησης, επισήμανε, χωρίς να μπορεί να είναι βέβαιος για τους στόχους αυτούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για τη στήριξη πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων, ενώ θα προχωρήσει και σε βήματα ώστε να μετριάσει τον αντίκτυπο της ύφεσης και την ενίσχυση του επιχειρηματικότητας, με στόχο να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας και επιστροφή της σε επίπεδα προς της κρίσης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει τα όπλα για να αντέξει πιθανό νέο κύμα κρουσμάτων κοροναϊού το φθινόπωρο. «Αν τυχόν έχουμε δυσμενείς εξελίξεις, που δεν τις εύχομαι – και πιστεύω ότι μέχρι τότε θα βρεθούν κατάλληλες φαρμακευτικές αγωγές – και επανέλθει σε κάποια έκταση ή ένταση το πρόβλημα, ναι έχουμε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε και σε κείνες τις καταστάσεις», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: Economico.gr