Δίκη Τοπαλούδη: Έρχονται και άλλες διώξεις

«Καμία Ελένη δολοφονημένη», «ποτέ  μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη». Για περισσότερα από 20 λεπτά αυτό  το σύνθημα αντηχούσε έξω από το Εφετείο της Αθήνας, λίγο μετά την έκδοση  της απόφασης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η μητέρα της Κούλα, ξέσπασε σε λυγμούς και  αποκάλεσε «τέρατα» τους δυο κατηγορούμενους. Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει στην εισαγγελία πρακτικά και αντίγραφα της απόφασής του προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο στη συνταγογράφηση συγκεκριμένου σκευάσματος στον 23χρονο καταδικασθέντα Ροδίτη. Ακόμη ζητήθηκε να ερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

Τα χειροκροτήματα

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου επί των ποινών το ακροατήριο ξέσπασε σε  χειροκροτήματα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασης της προέδρου: «Εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη, δεν είναι παράσταση  και πρέπει να σέβεστε τη διαδικασία», είπε η πρόεδρος. Χωρίς να αντιδράσουν, οι  δυο κατηγορούμενοι άκουσαν την απόφαση που επέβαλε στον καθένα ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 15 έτη. Μία ποινή που ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας, λίγο νωρίτερα.

Σημειώνεται πως την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε νωρίτερα από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας, με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Ωστόσο η πρόεδρος ζήτησε να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».