Μοιρολόγια & θρήνος για το διπλό φονικό στ' Ανώγεια - Γνωστός μαντιναδολόγος ο ένας εκ των θυμάτων (Εικόνες & Videos)

Παραδόθηκε ο δράστης που σκότωσε τον 30χρονο στην αιματηρή συμπλοκή, χθες το βράδυ στα Ανώγεια. Πρόκειται για τον 29χρονο γιο του 63χρονου θύματος ο οποίος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

Η παράδοση του δράστη της αυτοδικίας, στην Αστυνομική Διεύθ/ση Ρεθύμνου

Ο 29χρονος, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, πυροβόλησε των 30χρονο, ο οποίος νωρίτερα είχε σκοτώσει τον 63χρονο πατέρα του. Οι δύο νέοι διαπληκτίστηκαν, ο 30χρονος αποχώρησε από το σημείο της έντασης, αλλά επέστρεψε αργότερα οπλισμένος.

Ο 63χρονος μπροστά στο όπλο ζήτησε από τον 30χρονο να φύγει και να δώσει τέλος στην ένταση, όμως ο 30χρονος τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πρώτου.

 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ήταν αυτός που τελικά πυροβόλησε θανάσιμα τον 30χρονο, ο οποίος είχε αρχικά πυροβολήσει τον 63 πατέρα του. Ο γιος του θύματος αφότου πυροβόλησε τον 30χρονο, τράπηκε σε φυγή.

Από την πρώτη στιγμή που οι Αρχές των αναζητούσαν, υπήρχε ωστόσο η πληροφορία πως είχε επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, μεταφέροντας την πληροφορία ότι σε λίγες ώρες θα παραδοθεί, κίνηση την οποία και έκανε πράγματι το μεσημέρι της Κυριακής.

Tα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο πως ο 63χρονος -ο οποίος μεταξύ άλλων είχε διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων και πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων- δέχτηκε μία σφαίρα στο σώμα του από το όπλο του 30χρονου. Από το όπλο του γιου τού θύματος, ο 30χρονος δέχτηκε έξι σφαίρες.

Αυτή την ώρα στο χωριό επικρατεί απόλυτη σιωπή, ενώ αναμένεται το απόγευμα να γίνει η κηδεία του 30χρονου στα Ανώγεια και αύριο (Δευτέρα), η κηδεία του 63χρονου.

 Δείτε το Video:

Μαύρη Κυριακή για τα Ανώγεια: Θρήνος και μοιρολόγια, από τις οικογένειες

Με μοιρολόγια και  σπαρακτικές μαντινάδες οι δύο οικογένειες, αλλά και όλο το χωριό, πασχίζουν να διαχειριστούν την αναπάντεχη τραγωδία και το βαρύ πένθος

Φονικό στα Ανώγεια: Εκτέλεσαν τον Λευτέρη Καλομοίρη - Ποιος ήταν ο πασίγνωστος μουσικός της Κρήτης

Σπαρακτική είναι η μαντινάδα του γιου του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πλέον γνωστούς μαντιναδολόγους της Κρήτης.

Δείτε τον, να αυτοσχεδιάζει σε video τοπικού τηλεοπτικού δικτύου:

Λίγες ώρες μετά το διπλό φονικό, ο γιος του Λευτέρη «αποχαιρέτησε» με μία μαντινάδα τον πατέρα του, αναρτώντας στα social media, τι άλλο, μία γραμμένη από καρδιάς μαντινάδα…

Η ανάρτηση αναφέρει:
‘”Ο,τι αξιζει δε μπορεί
Ο χρόνος να το θάψει
Θα ‘ρθει καιρός που Η φλόγα ντου
στον ουρανό θα λάμψει,
Καλο ταξίδι πατέρα”… 

Συγκλονίζει και η αδερφή του δεύτερου θύματος

Η αδερφή του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη απ’ τα Ανώγεια συγκλονίζει επίσης αποχαιρετώντας τον αδερφό της, με ένα κείμενο σαν μοιρολόι που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Προς το τέλος της ανάρτησης η νεαρή Ανωγειανή αναφέρει: «Τη μικρή αδερφή σου δα αδερφέ μου, τη γλίτωσες απ το θάνατο καλέ μου. Μα εγώ δε έκανα χαρά μου, πράμα να σε γιαγύρω αναπνιά μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αδερφή του νεκρού αναφέρεται σε μια δική της πρόσφατη και πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, καθώς βρέθηκε στην Εντατική και έδωσε «μάχη» για τη ζωή της με τον αδερφό της Γιώργο να βρίσκεται στο πλευρό της διαρκώς.