Με διάγγελμα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης την άρση των μέτρων

Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα στο οποίο αναμένεται να συγκεκριμενοποιήσει την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει με διάγγελμα τους Έλληνες για το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων στις αρχές της εβδομάδας.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί, πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι μια διαδικασία σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι «η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες πληθυσμού που έχουν μικρότερο κίνδυνο για επιπλοκές» φέρνοντας το παράδειγμα των μικρών καταστημάτων ή και των σχολείων, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες.

Ημερομηνία ορόσημο φέρεται να είναι η Δευτέρα 4 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες από εκείνη τη μέρα ουσιαστικά καταργείται το μεγάλο περιοριστικό κομμάτι του περιβόητου sms στο 13033.