Στο Κρανίδι μεταβαίνει εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς θετικά στον κορωνοϊό έχουν βρεθεί 150 άτομα που διαμένουν σε ξενοδοχείο δομή προσφύγων, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη διάρκεια σύσκεψης με τους συνεργάτες του και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Η ανησυχία είναι ιδιαίτερα έντονη καθώς οι διαμένοντες στην δομή κυκλοφορούσαν στην πόλη για τις διάφορες ανάγκες τους και συγχρωτίζονταν με τους κατοίκους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα,ο κ. Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως έχουν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα από φιλοξενούμενες και εργαζομένους στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκε ένα θετικό δείγμα.

Πρόκειται για 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία, η οποία παραμένει σε υγειονομική απομόνωση στο ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Ο συναγερμός για το Κρανίδι ενεργοποιήθηκε την Κυριακή, όταν ενημερώθηκαν οι αρχές ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε η 28χρονη ήταν θετικό.

Η γυναίκα  η οποία βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της είχε προσέλθει στο νοσοκομείο Ναυπλίου για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού και εκεί υποβλήθηκε για τυχόν έκθεση στον Covid-19.

H 28χρονη, πάντως, δεν είχε συμπτώματα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να παραμείνει σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Το ξενοδοχείο στο Κρανίδι έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους μετά από θετικό κρούσμα σε εργαζόμενη καθαρίστρια η όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.