Πέτσας: Πριν τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις για την άρση της καραντίνας

«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και ημέρες, κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού, να επεξεργαζόμαστε το σενάριο μιας αργής, σταδιακής και μακρόσυρτης αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων. Για όλα αυτά, πριν από τις 27 Απριλίου, οπότε λήγουν οι ισχύοντες περιορισμοί, θα ενημερωθούν οι πολίτες για να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί». Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην «αργή, σταδιακή και μακρόσυρτη αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κάνοντας παράλληλα λόγο για την δυσκολία του εγχειρήματος καθώς: « πρέπει να πειστούν κάποιοι ότι θα μείνουν στο σπίτι τους μια εβδομάδα παραπάνω σε σχέση με το να κλειστούν όλοι στο σπίτι τους»

Αναφορικά με το σενάριο περί απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και το Πάσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν μπορεί ούτε να το διαψεύσει ούτε να το επαληθεύσει, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας «πηγαίνουμε μέρα-μέρα, βλέπουμε πώς εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίζουμε ό,τι χρειάζεται.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους φόβους για συγκεντρώσεις πιστών έξω από ναούς τις επόμενες ημέρες και το ενδεχόμενο παρεμβάσεων από την αστυνομία, ο κ. Πέτσας είπε: «Δεν είμαστε αστυνομοκρατούμενο κράτος, βασιζόμαστε στην πειθώ. Δεν μπορεί για τους λίγους παραβατικούς να την πληρώσουμε όλοι».

Τέλος, κάνοντας λόγο για τις αντιδράσεις στην κυβερνητική «οδηγία» : «Φέτος δεν ψήνουμε οβελία» αναγκάστηκε να διευκρινήσει: «δεν μας νοιάζει πώς θα μαγειρέψει ο καθένας»,  αφού η προτροπή είναι μεταφορική και έχει σχέση με την αποφυγή του συνωστισμού  σε σπίτια και αυλές