Νέα επεισόδια στον Έβρο: Δακρυγόνα και συνεχείς προσπάθειες μεταναστών να περάσουν τα σύνορα (Videos)

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις Καστανιές Έβρου, με νέα επεισόδια να ξεσπούν μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι ελληνικές δυνάμεις προσπαθούν να τους κρατήσουν εκτός συνοριογραμμής, ενώ σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έγινε και χρήση δακρυγόνων.

Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί, κατά μήκος των συνόρων του Έβρου έγιναν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σποραδικές απόπειρες εισόδου στον ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στο φράκτη είτε μέσω διέλευσης του ποταμού.

Πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και καπνογόνων από την άλλη πλευρά, κάτι που συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή στην περιοχή τον Καστανέων και γύρω από αυτή, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις.

Από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου και συνελήφθησαν 68 άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τούρκοι έριχναν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις

Υπενθυμίζεται μάλιστα η πρωτοφανής συντονισμένα επιθετική στάση της τουρκικής πλευράς, καθώς πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και καπνογόνων, με την καθοδήγηση από drones, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις.

Τα δακρυγόνα που διαπερνούν τα σύνορα φαίνεται πως εκτοξεύονται από Τούρκους αστυνομικούς καθώς ακούγονται οι κρότοι των εκτοξευτήρων. Στη θέα των δακρυγόνων που προσγειώνονται στην ελληνική πλευρά των συνόρων ακούγονται κάποιοι -πιθανότατα μετανάστες που στοιβάζονται στην περιοχή- να ζητωκραυγάζουν.

Δείτε videos με τους Τούρκους να ρίχνουν χημικά προς τους Ελληνες αστυνομικούς:

Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν ακόμα και πολυβομβιδοβόλο καπνογόνων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο.

Θα διανεμηθούν τρόφιμα σε στρατιώτες και αστυνομικούς

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τρόφιμα και χυμούς συλλέγει από καταστήματα της Αλεξανδρούπολης η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου προκειμένου να τα μεταφέρει στην παραμεθόρια περιοχή σε άτομα των δυνάμεων ασφαλείας. «Έχουμε κάνει ένα κάλεσμα από το πρωί σε όλα τα μέλη μας και μαζεύουμε πράγματα για να τα μοιράσουμε, σε συνεννόηση με τις αστυνομικές διευθύνσεις, σε αστυνομικούς και τον στρατό» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Γεωργιάδης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Έβρος, επεισόδια, μετανάστες, σύνορα, δακρυγόνα

«Έχουμε ήδη συλλέξει νερά, κρουασάν και χυμούς και με τρία βανάκια θα ξεκινήσουμε το μεσημέρι να τα μοιράζουμε, με πρώτο σταθμό τους Κήπους και μετά τις Καστανιές όπου αναμένουμε να είμαστε κατά τις 2 το μεσημέρι» διευκρινίζει.

Στο πλευρό των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, θα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων, οι οποίοι θα μεταβούν στις 12 το μεσημέρι στις Καστανιές Εβρου.