«Μην του μιλάτε του παιδιού...» - Στο σφυρί των τραπεζών οικόπεδο φιλέτο του Γιάννη Πουλόπουλου

«Καμαρούλα μια σταλιά» τραγουδούσε ο Γιάννης Πουλόπουλος τη δεκαετία του ’60, όταν το άστρο του άρχισε να λάμπει. Η «καμαρούλα»  με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μία μεγάλη ακίνητη περιουσία, ακολουθώντας την ανοδική πορεία της καριέρας του αγαπητού τραγουδιστή.Ο ίδιος ποτέ δεν έκρυψε ότι προτιμούσε να επενδύει σε γη τα χρήματα που κατέθεταν στα πόδια του δισκογραφικές και νυχτομάγαζα, ιδίως στα χρόνια της μεγάλης ακμής, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής.

f4
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Το οικόπεδο των 1.466 τ.μ. στην Εκάλη του αγαπημένου τραγουδιστή βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 757.218 ευρώ
Όπως γράφει στο ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα,  αυτή η μεγάλη ακίνητη περιουσία αρχίζει να «ξηλώνεται», καθώς η Eurobank βγάζει σε πλειστηριασμό την Ημέρα των Ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου, ένα από τα «φιλέτα» που κατέχει ο λαϊκός βάρδος. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 1.466 τ.μ. στην Εκάλη, με τιμή εκκίνησης τα 757.218 ευρώ.

Η περιγραφή του οικοπέδου

Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο είχε περιέλθει στην κατοχή του κ. Πουλόπουλου τη δεκαετία του ’70. Εντός του οικοπέδου υπήρχε παλιά ένα διώροφο κτίσμα που έχει κατεδαφιστεί, ενώ σήμερα, όπως καταγράφει το δελτίο πλειστηριασμού, υπάρχει ασύμμετρος πισίνα 20 τ.μ. με φρεάτιο. Επίσης, περιμετρικά του οικοπέδου υπάρχουν 25 πεύκα και τέσσερα κυπαρίσσια. Είναι περιφραγμένο με κάγκελα και έχει τρεις πόρτες εισόδου. Μία μονή και δύο διπλές.

Ο πολυχώρος στην Άνοιξη Αττικής

Το ακίνητο της Εκάλης ο δημοφιλής τραγουδιστής, ο οποίος απέχει από τις πίστες εδώ και πολλά χρόνια, φέρεται να το έβαλε σε υποθήκη το 2014, όταν έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από τη Eurobank για να ενισχύσει την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί στην Ανοιξη Αττικής. Πρόκειται για έναν πολυχώρο κοινωνικών εκδηλώσεων, με την ονομασία «Ranch Ekru», που δημιούργησε η οικογένειά του το 2009, όταν δηλαδή ξεκινούσε η οικονομική κρίση.

Στο τιμόνι της επιχείρησης βρίσκονται η σύζυγός του Μπέττυ Κοκκινάκη και η κόρη του Αντα (σ.σ. Αλεξάνδρα) Πουλοπούλου. Ο πολυχώρος, ο οποίος χρησιμοποιείται και ως τουριστικό κατάλυμα μιας και διαθέτει τρεις σουίτες, προφανώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και ως εκ τούτου η τράπεζα προχωρά τώρα στον πλειστηριασμό του υποθηκευμένου οικοπέδου.

Η κόρη του Γ. Πουλόπουλου, αν και σπούδασε νομικά, ασχολείται με το real estate, αλλά και τη διαχείριση ακινήτων, εμφανιζόμενη σήμερα να παρέχει προς βραχυχρόνια μίσθωση σε γνωστές διαδικτυακές πλατφόρμες τόσο τις τρεις σουίτες του «Runch Ekru» ή ολόκληρο τον πολυχώρο, όσο και δύο διαμερίσματα στο Μεταξουργείο, το ένα ρετιρέ με θέα την Ακρόπολη, μία βίλα με πισίνα στον Καλαφάτη της Μυκόνου και ένα διαμέρισμα σε συγκρότημα κατοικιών στο Αγράρι της Μυκόνου με κοινόχρηστη πισίνα.

Προτεινόμενα για εσάς