Περίμενε να λήξει το αυτόφωρο για να εμφανιστεί ο Αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο - Τι λέει ο Χρυσοχοΐδης

«Ιδιαίτερα παρορμητικός» και με «έξαρση ψυχικής ορμής» χαρακτηρίζεται ο αστυνομικός που χαστούκισε έναν 11χρονο στο Μενίδι και κατόπιν «εξαφανίστηκε» μέχρι να παρέλθει χρονικά η διαδικασία του Αυτόφωρου,οπότε και εμφανίστηκε στα δικαστήρια.

Στο αυτόφωρο ωστόσο παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι τρεις αστυνομικοί που τον συνόδευαν, κατηγορούμενοι για υπόθαλψη ενώ για τον αστυνομικό που χτύπησε το παιδάκι διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικό κίνητρο.

«Δεν έχει θέση στο Σώμα»

Όπως δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Στράτος Μπαλάσκας στο ΣΚΑΪ ο εν λόγω αστυνομικός είχε απασχολήσει και άλλη ΕΔΕ ενώ  παράλληλα, σημείωσε πως κατά την άποψή του «όχι, δεν έχει θέση στο σώμα», τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν αρμόδιοι θεσμοί που θα το κρίνουν αυτό.

Ο Στράτος Μπαλάσκας σχολίασε την παρέμβαση της φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας και την αποπομπή του αστυνομικού από το σώμα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν 42.000 αστυνομικοί και δεν αποκλείεται ανάμεσά τους να υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο «έχουμε επτά ελεγκτικούς μηχανισμούς για να πατάξουμε τέτοια περιστατικά».

Σημειώνεται πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πήρε θέση για το βίντεο. «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.