Τέσσερις νεκροί από διαρροή σε σόμπες πτηνοτροφικής μονάδας στα Καλύβια - Τους αναζητούσαν 2 ημέρες

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Καλυβίων από το θάνατο τεσσάρων Πακιστανών εργατών, το βράδυ της Τετάρτης, όταν επιχείρησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι. Οι τέσσερις εργάτες ηλικίας από 25 ως 40 ετών, βρέθηκαν νεκροι σε πτηνοτροφική μονάδα στους πρόποδες του Πάνειου Όρους.

Οι κότες στην πτηνοτροφική ομάδα, έχουν κάποιες ειδικές σόμπες με αέριο για να μένουν ζεστές ειδικά τώρα που είναι χειμώνας. Ωστόσο επειδή έγινε απολύμανση στους χώρους της μονάδας τα πτηνά απομακρύνθηκαν και οι τέσσερις εργάτες πήραν στα δωμάτιά τους τις συγκεκριμένες σόμπες ώστε να ζεσταθούν. Τις άναψαν, όμως έγινε διαρροή με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους από το αέριο.

Τους τέσσερις άνδρες αναζητούσαν συγγενείς τους και δυστυχώς το μεσημέρι της Παρασκευής αποκαλύφτηκε η τραγωδία όταν άλλος εργάτης τους βρήκε νεκρούς.

Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία στο σημείο, ενώ συγκλονισμένοι ήταν και οι συγγενείς τους που δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί. Μάλιστα οι συγγενείς ρωτούσαν τους αστυνομικούς αν υπάρχει ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας κάτι το οποίο έχει αποκλειστεί. Στην πτηνοτροφική μονάδα, άλλωστε έφτασε και ιατροδικαστής που εξέτασε τις τέσσερις σορούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Καλύβια τραγωδία"

Τους χώρους στο δωμάτιο που έμεναν ερεύνησε η αστυνομία. Ψάχνοντας κάποια έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητα των τεσσάρων εργατών, χρειάστηκε να σπάσουν και ένα ντουλάπι.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Σαρωνικού, ο οποίος τόνισε: «Το συμβάν είναι στα παλιά πτηνοτροφία της Βοκτάς τα οποία έχουν πάρει επιχειρηματίες. Πληροφορηθήκαμε πως τέσσερις εργαζόμενοι από το Πακιστάν είναι νεκροί από αναθυμιάσεις στα πτηνοτροφία. Μάλλον δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις αερίου. Τους εντόπισε το πρωί ένας άλλος εργαζόμενος και ειδοποίησε την αστυνομία ότι υπάρχουν τέσσερις νεκροί. Κάτι πρέπει να έγινε με το αέριο. Δεν ήξεραν, έβγαινε το αέριο και δηλητηριάστηκαν. Αν ήταν όλοι εργαζόμενοι δεν το ξέρω, δεν έχω δει κάποιον από τη διεύθυνση του πτηνοτροφείου. Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη».