Προειδοποίηση Αρναούτογλου για ριπές μποφόρ - Τι αναφέρει σε ανάρτησή του

Για Ιδιαίτερα ενισχυμένους δυτικούς ανέμους το Σαββατοκύριακο κάνει λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλους που εφιστά την προσοχή στους ταξιδιώτες των γιορτών.

Όπως τονίζει τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν με πλοίο μέσα στο διήμερο, να είναι ενημερωμένοι για τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες.

Μάλιστα από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά οι άνεμοι ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 9 μποφόρ, πρόγνωση που αν επαληθευτεί θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

«Προσοχή όμως θα χρειαστεί και στη στεριά καθώς κι εδώ οι ριπές των δυτικών ανέμων δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους και επικίνδυνες κυρίως για τους οδηγούς μοτοσικλετιστών», καταλήγει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο fb

«Φίλες – Φίλοι ΠΡΟΣΟΧΗ! – Όσοι έχετε προγραμματίσει ταξίδι με πλοίο στα νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για ιδιαίτερα ενισχυμένους δυτικούς ανέμους κατά τη διάρκεια: 1) Του Σαββάτου 21/12 από το μεσημέρι και μετά στο Ιόνιο 2) αλλά και της ερχόμενης Κυριακής, 22 Δεκεμβρίου, (κυρίως προς το μεσημέρι και μετά) και σε Ιόνιο αλλά και σε Αιγαίο, με ριπές που ίσως ξεπεράσουν τα 8 -9 Μποφόρ κατά τόπους, ικανές να δημιουργήσουν καθυστερήσεις-προβλήματα κυρίως στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Προσοχή όμως θα χρειαστεί και στη στεριά καθώς κι εδώ οι ριπές των δυτικών ανέμων δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους και επικίνδυνες κυρίως για τους οδηγούς μοτοσικλετιστών! 3) Για τη Δευτέρα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση..

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου »