Καλαμάτα: Μια τυχαία βλάβη στο απορριματοφόρο έσωσε νεογέννητο στα σκουπίδια

«Δεν μπορώ να το κάνω»! Δίπλα στον κάδο απορριμάτων είναι δύο γυναίκες που συνομιλούν. Λίγες ώρες αργότερα, ένα νεογέννητο βρίσκεται εγκαταλελειμμένο ανάμεσα στα σκουπίδια.Το μωρό ζει από θαύμα.

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος της Καλαμάτας, μιλώντας στον Alpha Θανάσης Βασιλόπουλος. «Το βρέφος ήταν τυχερό στην ατυχία του. Η συγκεκριμένη περιοχή της πόλης  “σηκώνεται” από τις 5 το πρωί. Το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης και να ξέρετε ότι αν έφτανε δίπλα στον κάδο το κλάμα του μωρού δεν θα ακουγόταν. Επίσης να πω ότι τα απορριμματοφόρα δεν μεταφέρουν, συμπιέζουν τα απορρίμματα».

Να σημειωθεί ότι ο κάδος δεν ήταν γεμάτος οπότε το μωρό που ήταν μερικών ημερών, ήταν χαμηλά, ενώ αυτό βρισκόταν πάνω πάνω, κάτι που δείχνει ότι το βρέφος είχε πεταχτεί εκείνη την ώρα.

Όπως προαναφέρθηκε  γυναίκα που μένει στην περιοχή άκουσε δυο γυναίκες δίπλα στον κάδο να συνομιλούν, με τη μια όπως είπε να λέει «δε μπορώ να το κάνω, δε μπορώ να το κάνω».

Το βρέφος πλέον βρίσκεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Αστυνομία έχει αναλάβει να εντοπίσει τους γονείς και γιατί το νεογνό εγκαταλείφτηκε εκεί.

Σε καλή κατάσταση

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο δείχνει σε καλή κατάσταση.

«Σήμερα Τετάρτη 18/12/2019 και ώρα 7:50 π.μ. προσκομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας ένα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών σε καλή γενική κατάσταση με ίκτερο χωρίς εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης. Παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας ενυδατώνεται με ορό και σιτίζεται. Αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από tharrosnews.gr